22.7.2017. 18:30
0
Španska mornarica spasila 57 migranata u dvije brodice na Mediteranu
Spasilačka služba španske mornarice u subotu je spasila 57 migranata iz dvije brodice koji su pokušali da pređu Mediteransko more iz Maroka.

Spasilačka služba saopćila je da se domogla brodice koja je prevozila četvoricu Marokanaca kroz Gibraltarski moreuz nakon što je plovilo uočila španska Civilna garda. Četvorica ljudi očigledno su bila u dobrom stanju i spasilački brod ih je prebacio na obalu.

Mornarički spasilački brod presreo je drugi brod s 53 migranta, nepoznate zemlje porijekla, u blizini otoka Alboran, gdje mornarička spasilačka služba ima svoju ispostavu. Očekuje se da migranti budi prebačeni na kopno tokom dana.

Hiljade migranata iz Afrike pokušavaju da se otisnu na opasno putovanje prema Evropi u malim brodovima i čamcima koji često nisu u stanju da se nađu na otvorenom moru, prenosi AP.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.