23.7.2017. 16:00
0
Papa pozvao na dijalog i umjerenost zbog nasilja u Jerusalemu
Papa Franja izjavio je danas da je uznemiren nedavnim nasiljem u Jerusalemu i pozvao na dijalog i umjerenost u cilju uspostavljanja mira.
-Uznemiren pratim tešku tenziju i nasilje posljednjih dana u Jerusalemu. Osjećam potrebu da izrazim srčani poziv na umjerenost i dijalog - rekao je Papa obračajući se vjernicima okupljenim na trgu Svetog Petra, prenosi Reuters.

On je pozvao na molitvu u nadi da će obje strane izaći u susret s prijedlogom za "pomirenje i mir", prenosi Tanjug.

Kako su ranije danas preneli mediji, izraelska policija je postavila napredne nadzorne kamere na Lavljim vratima, na ulazu u Hramovnu goru u Starom gradu u Jerusalemu, koje navodno mogu da identifikuju naoružane ljude koji pokušavaju da uđu na područje svetilišta.

Kod Lavljih vrata 14. jula se odigrao napad u kojem su naoružani palestinski napadači ubili dva izraelska policajca nakon što su prokrijumčarili vatreno oružje.

Kamere su postavljene u noći između subote i nedjelje i predstavljaju dio savremene tehnologije koja ima mogućnost da identifikuje one koji pokušavaju da unesu oružje a bez detektora za metal - izvijestio je "Times of Israel".

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.