25.7.2017. 15:15
0
Netanyahu pohvalio stražara ambasade u Jordanu zato što je "bio hladnokrvan"
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak je pohvalio izraelskog stražara zato što je "bio hladnokrvan" nakon što je napadnut u blizini izraelske ambasade u Jordanu.


Izraelski čelnik danas se sastao sa stražarom nakon što se vratio u zemlju poslije intenzivnih pregovora. Jordan je prvobitno saopćio da on može napustiti zemlju tek nakon istrage, dok je Izrael insistirao da on uživa  diplomatski imunitet.

Netanyahu je poručio stražaru, identifikovanom samo po imenu Ziv, da njegov povratak kući nikada nije bio pod znakom pitanja.

- To je bilo samo pitanje vremena i zadovoljan sam što je potrajalo kratko - kazao je.

Stražar je otvorio vatru nakon što je napadnut šarafcigrom, ubivši napadača i drugog Jordanca koji je bio u blizini. Kazao je da mu je "pao kamen sa srca" i zahvalio se izraelskoj vladi što ga je vratila kući, prenosi AP.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.