27.7.2017. 20:35
0
Muslimani se vratili u al-Aqsu nakon dvije sedmice
Palestinci su u četvrtak prekinuli bojkot i prvi put nakon dvije sedmice ušli u sveto mjesto u Jerusalemu, džamiju al-Aqsa, nakon što su izraelske vlasti uklonile kontroverzne sigurnosne mjere.

Novinari su svjedočili ulasku hiljada vjernika u kompleks Haram al-Sharif, kojeg Jevreji zovu Hramska gora, izvještava AFP.

Prekid bojkota je zamalo osujećen jer je izraelska policija blokirala jednu od kapija ka ovom svetom mjestu, ali je kasnije otvorila, te su Palestinci nastavili sa svojim planom okončanja bojkota.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.