28.7.2017. 16:42
0
Francuska ambasada pozdravila imenovanje Harlema Desira u okviru OSCE-a
Ambasada Republike Francuske u Bosni i Hercegovini pozdravlja imenovanje Harlema Désira na mjesto predstavnika OSCE-a za slobodu medija.

Harlem Désir (57) obnašao je funkciju ministra za evropske poslove u francuskoj vladi od 2014. do 2017. Također, bio je poslanik u evropskom parlamentu (1999.-2014.) i osnivač i predsjednik udruženja za borbu protiv rasizma "SOS-Racisme" (1984.-1992.).

Harlem Désir zamijenio je Dunju Mijatović iz Bosne i Hercegovine, koja je bila na toj funkciji od 2010. godine.

Kao predstavnik OSCE-a za slobodu medija, Harlem Désir radit će na zaštiti novinara i njihovog rada u 57 zemalja te organizacije, saopćeno je iz Francuske ambasade u BiH.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.