29.7.2017. 17:30
0
Neredi na protestima u istočnom Londonu zbog smrti mladića kojeg je jurila policija
Neredi su izbili u okrugu Hackney u istočnom Londonu tokom protesta zbog smrti mladog crnca na tom području prošle sedmice.

Dvadesetogodišnji Rashan Charles preminuo je u bolnici nakon policijske potjere koja je okončana njegovim privođenjem u jednoj prodavnici.

Maskirani demonstranti su tokom protesta na interventnu policiju bacali boce i ispaljivali vatromet, te palili madrace, javlja BBC.

Guardian izvještava da su se desetine osoba okupile ispred radnje gdje je Charles uhapšen, te da je nekoliko izloga na obližnjim radnjama porazbijano tokom nereda.

Nezavisna komisija za žalbe na rad policije je otvorila istragu Charlesove smrti.

Iz policije su kazali da je Charles "pokušavao progutati neki predmet", te da je policijski službenik "pokušavao da ga spriječi da nanese sebi povrede".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.