4.8.2017. 9:46
0
U bombaškom napadu u blizini Kabula poginuo vojnik NATO-a, šest osoba ranjeno
Vojnik NATO-a, pripadnik operacije "Odlučna podrška" je poginuo, a šest osoba je ranjeno kada je bombaš samoubica u četvrtak napao zajedničku patrolu koalicije i afganistanskih snaga na periferiji afganistanskog glavnog grada Kabula, potvrdile su u petak koalicijske snage.

Napad se dogodio kada je muškarac detonirao prsluk s eksplozivom nakon što se približio patroli u blizini policijske stanice u ovom distriktu sjeverno od Kabula oko 20 sati po lokalnom vremenu, navodi lokalni medij Tolo News, prenosi Xinhua.

Dva afganistanska civila su također poginula, a sedam ih je ranjeno, navodi se u izvještaju koji se poziva na riječi lokalnih zvaničnika.

Međutim, iz koalicije su saopćili da je u eksploziji povrijeđeno šest osoba, od kojih su pet strani vojnici i jedan prevodilac.

- Ranjeno osoblje "Odlučne podrške" je na liječenju u američkoj vojnoj bolnici u zračnoj bazi Bagram. Svi ranjeni su u stabilnom stanju - navodi se u saopćenju koalicije, te se dodaje da će više informacija biti objavljeno naknadno.

Sigurnosna situacija širom Afganistana se pogoršava.

U još jednom incidentu u četvrtak naveče poginula su četiri pripadnika afganistanskih snaga sigurnosti, a pet ih je ranjeno u samoubilačkom napadu automobil bombom koji se dogodio na vojnom punktu u distriktu Gereshk u pokrajini Helmand, kazao je u petak za Xinhuu glasnogovornik pokrajinskih vlasti Omar Zwak.

Dva američka vojnika su ubijena, a četiri ranjena u srijedu u napadu talibana na vojni konvoj u pokrajini Kandahar.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.