4.8.2017. 9:58
0
Inspektori istražuju finansijske veze između Trumpa i Rusije
Federalni inspektori koji istražuju da li je izborni tim Donalda Trumpa tajno sarađivao s ruskim špijunima, proširili su istragu fokusiranjem na financijske veze Trumpa i njegovih saradnika s Rusijom.

Ova mreža financijskih veza bi mogla ponuditi konkretniji put ka potencijalnom sudskom postupku od širih i neodređenih pitanja o tajnom dogovaranju tokom kampanje 2016. godine, izvještava CNN.

Izvori su o ovoj istrazi koju vodi specijalni savjetnik Robert Mueller kazali da je proširena na moguća financijska krivična djela, od kojih neka nemaju veze s izborima 2016. godine.

Uzimaju se u obzir i istražni obavještajni podaci koji nemaju veze s Rusijom, ali se tiču Trumpovih saradnika, kazala su dva izvora iz službi za provedbu zakona.

Trump je putem intervjua za New York Times upozorio Muellera da su njegovi financijski poslovi crvena linija koju inspektori ne bi trebali prelaziti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.