5.8.2017. 19:30
1
Macron ima manju platu kao predsjednik nego kao bankar
Francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji je ove sedmice posjetio školski kamp u blizini Pariza, izjavio je u razgovoru sa djecom da predsjednik države ne obavlja posao da bi zarađivao novac

Na pitanje jednog djeteta da li je bogat, Macron je odgovorio: - Znaš, kad si predsjednik, nije trenutak da zarađuješ novac - prenio je Figaro podsjećajući da predsjednik ipak ima platu od 12.696 eura mjesečno.

Predsjednička plata u Francuskoj smanjena je za 30 posto na početku mandata socijalističkog predsednika Fransoa Olanda, sa 14.910 eura na 12.696 eura, mada je prije Olanda, desničarski predsjednik Nicolas Sarkozy 2007. godine tražio skoro trostruko veću zaradu.

Francuski predsjednik osim plate ima smještaj, hranu i automobile na raspolaganju, sve o trošku države.

Figaro je naveo da je Macron prije ulaska u politiku kao bankar u Rothschildu imao mjesečnu zaradu od oko 33.000 eura.

- Nemaš ništa, ako nemaš volju i ako ne radiš - rekao je Macron djeci, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.