6.8.2017. 13:37
1
Izrael ponudio azil iranskoj blogerki, Nedi Amin
Izrael je ponudio azil iranskoj blogerki Nedi Amin, koja se suočava sa prisilnom deportacijom iz Turske u Iran gdje će biti ugrožena jer je radila za izraelski portal.

Izraelski dnevnik "Time of Izrael" navodi da je Aminova 2014. godine iz Irana otišla u Tursku. Ona putem suda pokušava da spriječi deportaciju i od drugih država je zatražila utočište. 

Usljed neprijateljstava između Irana i Izraela poznato je da Iranci nisu dobrodošli u Izrael. 

Međutim, nakon apela izraelskih novinarskih udruženja ministar unutrašnjih poslova Ayreh Deri rekao je da će Aminovoj /32/ obezbijediti posebnu vizu. 

"To je novinar čiji je život u opasnosti. Zbog jasnih humanitarnih okolnosti odobravam njen ulazak bez zadržavanja", istakao je Deri.

(Srna / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.