7.8.2017. 14:12
0
Potparol Therese May: Britanija ne prihvata 'račun' za Brexit od 40 milijardi
Britanija ne priznaje medijske izvještaje da je vlada voljna da plati 40 milijardi eura Evropskoj uniji, izjavio je u ponedjeljak portparol premijerke Therese May.

Takozvani "izlazni račun" jedno je od prioritetnih pitanja na dnevnom redu Brexita, i ujedno jedno od najspornijih. EU je baratala ciframa i do 60 milijardi eura, dok Britanija još nije nagovijestila koliko je spremna da plati.

Sunday Telegraph je javio kako je Britanija voljna da plati do 40 milijardi eura, pozivajući se na tri neimenovana izvora bliska britanskoj pregovaračkoj strategiji.

- Kada je riječ o toj cifri, mi to ne prihvatamo. Premijerka je također jasno poručila u pismu kojim je pokrenula Član 50 (o procesu napuštanja) da i Ujedinjeno Kraljevstvo i EU trebaju raspravljati o nalaženju poštenog rješenja i naših prava i obaveza kao države članice EU - izjavio je novinarima portparol britanske premijerke, prenosi agencija Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.