7.8.2017. 19:31
0
Erdogan optužio Njemačku da pomaže teroriste
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio je Njemačku da pomaže teroriste tako što odbija odgovoriti na hiljade dokumenata koje Turska šalje Berlinu i odbija predati osumnjičene turskim vlastima, prenosi Reuters.

Njemačka potiče teroriste - rekao je Erdogan na konferenciji za novinare u provinciji na Crnom moru.

Te će izjave, navodi agencija, dodatno pojačati tenzije između dvije zemlje.

Erdogan je rekao članovima vladajuće stranke da su Angeli Merkel dali 4.500 dosjea, ali nisu dobili odgovor ni za jedan od njih.

- Kada postoji terorist, vi možete reći nama dajte nam to osobu, a nećete da izručite one koji su kod vas, a možete tražiti vaše. Dakle, Njemačka ima pravosuđe, a mi ga u Turskoj nemamo? - podvukao je predsjednik Turske.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.