11.8.2017. 22:20
0
Bugarski 'kralj hakera' pobjegao iz zatvora na Filipinima
Bugarin Konstantin Simeonov Kavrakov, poznatiji kao "kralj hakera", pobjegao je iz zatvora na Filipinima.


Kavrakov je uhapšen 2. avgusta, ali samo dva dana kasnije je nestao, javili su bugarski mediji, pozivajući se na filipinska izdanja. 

To je njegovo drugo bjekstvo iz filipinskog zatvora, jer je i 2015. godine nakon hapšenja u gradu Kesonu uspio da pobjegne policiji. 

On je osumnjičen da je tokom 2011. godine ukrao hiljade dolara sa bankovnog računa, koji je pripadao osnivaču Microsofta Bill Gatesu

Kavrakov i njegova grupa odlučili su da operišu na Filipinima, zbog propusta u bankarskom sistemu. 

Grupa je klonirala bankovne kartice u oblastima gdje borave stranci, zbog čega su gosti na Filipinima savjetovani da izbjegavaju neobezbijeđene bankomate.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.