15.8.2017. 8:17
0
Lider Sjeverne Koreje primio izvještaj vojske o planu za napad kod Guama
Lider Sjeverne Koreje Kim Jong-un primio je izvještaj sjevernokorejske vojske o njenim planovima da napadnu područje u blizini Guama i rekao da će posmatrati dijelovanje Sjedinjenih Američkih Država neko vrijeme prije nego što donese odluku, javila je sjevernokorejska zvanična novinska agencija KCNA.


- SAD, koje su prve donijele brojnu startešku nuklearnu opremu blizu nas, treba da prvo da donesu ispravnu odluku i pokažu djelima ukoliko žele da smanje napetosti na Korejskom poluostrvu i spriječe opasan vojni sukob - navela je KCNA izjavu Kim Jong-una, prenosi agencija Reuters. 

On je rekao da vojska treba u svakom trenutku da bude spremna, ukoliko on donese odluku da se djeluje, navedeno je u izvještaju zvanične sjevernokorejske novinske agencije.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.