15.8.2017. 17:01
0
Iračka vojska pokrenula ofanzivu na posljednje uporište ISIL-a
Iračka vojska započela je napad na grad Tal Afar, jedno od posljednjih uporišta terorista tzv. Islamske države, javljaju irački mediji, prenosi agencija Patria.

Iračke snage trenutno vrše vazdušne napade na grad udaljen 80 kilometara zapadno od Mosula pripremajući se za skori kopneni napad.

Iračka vojska je prošlog mjeseca potpuno oslobodila drugi najveći irački grad Mosul iz ruku terorista Islamske države.

U Tal Afaru je prije rata živjelo oko 200.000 ljudi i predstavlja turkmensku šiitsku enklavu u sunitskoj pokrajini Ninevi koja je u junu 2014. godine pala u ruke terorista ISIL-a.

Iračka vojska nalazi se pred krajnjim ciljem oslobađanja cijele zemlje iz ruku terorista ISIL-a, ali još uvijek veliki dijelovi Sirije nalaze se u rukama terorista.  

(Fena / Haris Ahbabović)

ISILIrak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.