18.8.2017. 15:26
0
Teroristima u Barceloni nije išlo po planu: Propao im eksploziv, pa upotrijebili kombi
Joaquim Forn, ministar unutrašnjih poslova Katalonije izjavio je da teroristički napadi koji su izvršeni u Barceloni i Cambrisu nisu išli prema planovima terorističke ćelije, prenosi CNN. On je reako da policija vjeruje da su napadi povezani, ali i da su povezani s ranijim incidentom koji se desio u srijedu, a o kojem javnost nije znala ništa. Jedna osoba je, naime poginula u kući u Alcanaru, južno od Barcelone.

Katalonski šef policije Jose Lluis Trapero je rekao da je u toj kući pronađen eksploziv, te da vjeruju da je trebao biti upotrijebljen u napadima u Barceloni i Cambrilsu, a možda i na nekim drugim mjestima.

Međutim, nakon što je došlo do eksplozije u kući, teroristi nisu više bili u mogućnosti da iskoriste materijal koji su pripremali. Zbog toga su, po svemu sudeći, odlučili napad izvršiti na ovaka način – udarajući kombijem pješake na najprometnijoj ulici u Španiji.

- Oni su planirali sofisticiranije napade eksplozivom, ali im to nije uspjelo – rekao je šef policije, prenosi CNN.

Policija još nije utvrdila da li je neki od pet ubijenih napadača, koji su na sebi imali samoubilačke prsluke bez eksploziva, bio i vozač kombija u Barceloni. Nejasno je još uvijek koliko je osoba bilo uključeno u planirane napade.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.