20.8.2017. 18:00
0
Sedmogodišnji Julian Cadman poginuo u terorističkom napadu u Barceloni
Porodica sedmogodišnjeg Juliana Cadmana, dječaka za kojeg se pisalo da je nestao u terorističkom napadu u Barceloni, potvrdila je da je on ubijen, javljaju svjetski mediji.

Porodica Juliana Cadmana saopštila je da je dječak jedan od žrtava terorista. Članovi porodice ubijenog dječaka su se zahvalili svim ljudima koji su učetvovali u potrazi za djetetom koje je proglašeno nastalim u toku napada kamionom u Barceloni - navodi se u saopćenju španskog Biroa za nestala lica, javlja Sky News.

Britanski list Mirror javlja da je dječakov otac Andrew identifikovao tijelo. 

Julian se nalazio s majkom u ulici Las Ramblas u centru Barcelone, u trenutku kada se tamo kombi sa teroristima zaletio u pješake, pišu podgoričke Vijesti.

Nakon terorističkog napada u kojem je stradalo najmanje 13 ljudi bilo je nejasno šta se dogodilo Julianu koji ima dvojno državljanstvo - britansko i australijsko. 

Dan nakon napada, mediji su javili da je pokrenuta hitna istraga za nestalim djetetom i da je Julianov djed zamolio korisnike Facebooka da podijele njegovu sliku na toj mreži. On je napisao i da je djetetova majka povrijeđena tokom napada u Barceloni i da su je pronašli u bolnici u stabilnom stanju. 

Međutim, u subotu je El Mundo javio da je španska policija saopćila da se navodno nestali dječak Julian Cadman nalazi u bolnici u Barceloni, gdje je primljen poslije napada. Navedeno je da je on odmah nakon napada u Barceloni bio smješten u bolnicu na liječenje, a španska policija je bila u kontaktu sa njegovim ocem u Australiji.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.