22.8.2017. 10:05
0
Pomjeren datum održavanja sljedeće runde pregovora o Siriji u Astani
Sljedeća runda pregovora između Rusije, Turske i Irana o rješavanju sukoba u Siriji pomjerena je s kraja augusta na sredinu septembra, rekao je u utorak ministar vanjskih poslova Kazahstana Kairat Abdrakhmanov.

Kazahstan je domaćin pregovora koji su u posljednjih nekoliko mjeseci fokusirani na uspostavljanje "zona deeskalacije" u Siriji, izvještava Reuters.

- Prema informacijama koje smo dobili od Rusije, države garanti, odnosno Rusija, Turska i Iran, planiraju održati tehnički sastanak krajem augusta kada će se dogovoriti o agendi i tačnim datumima narednog sastanka u Astani. Preliminarni plan je da to bude sredina septembra - kazao je novinarima Abdrakhmanov.

Na posljednjem sastanku u Astani u julu ove tri države nisu uspjele finalizirati sporazum o uspostavljanju četiri zone deeskalacije u Siriji jer je Ankara uložila prigovore.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.