22.8.2017. 11:35
0
Američka mornarica naredila 'operativnu pauzu' nakon sudara razarača s tankerom
Američka ratna mornarica naredila je "operativnu pauzu" za svoje flote širom svijeta nakon što se njihov razarač sudario s tankerom u blizini Singapura, te je deset mornara nestalo.

Pet mornara je povrijeđeno u ponedjeljak kada se razarač John S. McCain sudario s naftnim tankerom Alnic MC, izvještava BBC.

Oficiri također provode "sveobuhvatan pregled" pacifičke flote nakon incidenta.

To je četvrti takav incident ove godine koji uključuje brod američke mornarice, a drugi u protekla dva mjeseca.

Admiral John Richardson, načelnik za pomorske operacije, u saopćenju je kazao da "ovaj trend zahtijeva snažne mjere", te da je naredio da "operativna pauza stupi na snagu u svim našim flotama širom svijeta".

Pauza će trajati jedan do dva dana, te bi mogla početi u sljedećih sedam dana, rekao je kasnije novinarima.


(Fena/Admiir Oručević)

TankerSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.