23.8.2017. 14:00
0
Trump otkazao pomoć Egiptu, Kairo uzvratio otkazivanjem susreta s Kushnerom
Ministar vanjskih poslova Egipta Sameh Soukry otkazao je u Kairu susret s Jaredom Kushnerom, Trumpovim savjetnikom i zetom, zbog odluke Washingtona da povuče milione dolara pomoći, javlja Reuters.


Ipak, Trumpov izaslanik će se susresti sa predsjednikom Egipta Abdel Fattah al-Sisijem. Kako je Reuters ranije objavio, SAD su odlučile uskratiti 95 miliona dolara pomoći i odgoditi slanje još 195 miliona Egiptu, jer su nezadovoljni napretkom u pogledu poštivanja ljudskih prava i demokratskih reformi.

-  Egipat to vidi kao mjeru koja pokazuje lošu procjenu naših strateških odnosa koji povezuju naše dvije zemlje posljednjih decenija,  te usvajanje pogleda kojem nedostaje tačnosi i razumijevanja neophodne stabilnosti Egipta – navedeno je u saopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Kushner se već nekoliko dana nalazi na turneji na Bliskom istoku, a s namjerom da se pripremi teren za deblokadu mirovnog procesa.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.