25.8.2017. 10:10
0
Tajlandski sud izdao nalog za hapšenje bivše premijerke Yingluck Shinawatra
Tajlandski Vrhovni sud izdao je u petak nalog za hapšenje bivše premijerke Tajlanda Yingluck Shinawatra nakon što se ona nije pojavila na sudu kako bi joj bila izrečena presuda zbog nemara.

Yingluckin advokat Norawit Larleang u petak je sudu rekao da je ona bolesna, te da ne može prisustvovati izricanju, ali nije priložio ljekarsku potvrdu, zbog čega je sud odbio ovo opravdanje, kazao je državni tužilac, izvještava Xinhua.

Larleang je kasnije za CNN izjavio da ne zna da li se bivša premijerka nalazi u Tajlandu ili van zemlje.

Novac za njenu kauciju u iznosu od 900.000 dolara, koji je uplaćen kada je suđenje počelo prije dvije godine, zaplijenjen je.

Stotine Yingluckinih simpatizera koji su ispred suda čekali presudu, razišli su se nakon što se pročulo da se bivša premijerka nije pojavila.

Kako izvještava Xinhua, policija za sada nije potvrdila niti negirala navode da je Yingluck u srijedu tajno pobjegla iz zemlje.

Bivša premijerka se suočava s do deset godina zatvora zbog navodnog nemara u programu subvencioniranja proizvodnje riže, što je ovu zemlju koštalo na milijarde dolara.

Sud je odredio 27. septembar kao novi datum za izricanje presude.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.