27.8.2017. 20:00
0
Biden kritikovao Trumpa jer je okrivio ‘obje strane’ za nasilje u Charlottesvilu
Bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden oštro je danas kritikovao predsjednika Donalda Trumpa jer je okrivio "obje strane" za nasilje u Charlottesvilleu, u saveznoj državi Virdžiniji (Virginia) optuživši ga da "ohrabruje bijele rasiste".

        
U komentaru objavljenom u časopisu The Atlantic, Biden je naveo da "danas imamo američkog predsjednika koji je javno proglasio moralnu jednakost" između neonacista i članova Ku Klux Klana, s jedne strane, i onih koji se protive njihovoj mržnji, s druge strane.
         
Smatra da je Trump "ohrabrio bijele rasiste porukama utjehe i podrške", prenosi agencija AP.

- Ovo je trenutak za ovu naciju da proglasi ono što predsjednik ne može s bilo kakvom jasnoćom, konzistentnošću ili ubeđenjem: nema mjeste za ovakve grupe mržnje u Americi - poručio je Biden. 

U američkom gradu Charlottesvilleu nedavno je održan veliki skup rasističkih desničara protiv planova lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta E. Leeja, komandanta snaga Konfederacija u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.

Izbili su sukobi prodesničarskih grupa i antirasista koji su se takođe okupili u gradu, a jedna žena je poginula dok je 19 povrijeđeno kada je osumnjičeni bijelac automobilom udario u grupu kontramitingaša.

Trump je okrivio obje strane za nasilne proteste u Charlottesvilleu.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.