2.9.2017. 7:58
0
Trump o sudbini migranata u utorak
Bijela kuća je saopštila da će predsjednik SAD Donald Trump objelodaniti odluku o sudbini mladih migranta koji su u zemlju ušli nelegalnim putem u utorak, 5. septembra, kada je i krajnji rok za donošenje te odluke.


Predsjednik je prije saopštenja Bijele kuće govorio da odluku može donijeti u petak ili preko vikenda, ali je kasnije saopštio novinarima da će odluka biti iznijeta u javnost u ponedjeljak.

Trump bi trebalo da donese odluku o sudbini skoro 800.000 mladih migranata.

Američka imigraciona politika nalaže da se djeci dovedenoj u zemlju ilegalnim putem, omogućava dvogodišnji period (koji se može obnavljati) tokom kojeg su bezbjedni od deportacije i imaju dozvolu za rad.

Trump je tokom svoje predizborne kampanje takvu politiku nazvao "nelegalnom", međutim kako vrijeme prolazi čini se da mijenja stav.

Republikanci su ranije Trumpu dali rok do 5. septembra da donese odluku, navodi AP.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.