4.9.2017. 22:15
0
Portoriko proglasio vanredno stanje zbog dolaska uragana Irma
Guverner Portorika Ricardo Rosselló proglasio je u ponedjeljak vanredno stanje i aktivirao Nacionalnu gardu u okviru pripreme za dolazak uragana Irma, opasnog uragana treće kategorije.


- Unatoč ekonomskim izazovima s kojima se Portoriko suočava, odobreni budžet za hitne slučajeve je 15 miliona dolara - kazao je Rosselló u saopćenju, izvještava Reuters.

Uragan Irma, za koji se predviđa da će ojačati u utorak naveče, pogodit će teritoriju SAD-a u srijedu, saopćeno je iz američkog Nacionalnog centra za uragane.

Kako bi pomogle stanovnicima da se pripreme za oluju, vlasti Portorika su naredile zamrzavanje cijena osnovnih potrepština, poput hrane, vode, lijekova, električnih generatora i baterija.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.