5.9.2017. 8:58
1
Sistematsko istrebljenje muslimana u Burmi se provodi širom zemlje
Sistematsko istrebljivanje muslimanske manjine širom Burme nije samo ograničeno na sjevernozapadnu državu Rakhine, odakle je posljednjih dana više od 90.000 pripadnika manjinskog naroda Rohinja protjerano u Bangladeš, saopćile su grupe za ljudska prava, javlja Reuters.

Nezavisna mreža za ljudska prava u Burmi je navela da ubistva podržava vlada, dio budističkih monaha te ultranacionalističke grupe.

- Oni koriste tranzicijski period da utječu na vlast tvrdeći da su muslimani strano tijelo u budističkoj državi – navedeno je u izvještaju. Dokument tretira više od 46 mjesta i gradova u Burmi u periodu od marta prošle godine. Vlasti nisu reagirale na ovaj izvještaj, ali ranije su tvrdile da samo provode mjere „protiv terorista.“

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.