6.9.2017. 8:53
0
Uragan "Irma" dostigao jačinu "bez presedana" u Atlantskom okeanu
Uragan "Irma" dostigao je jačinu "bez presedana" u Atlantskom okeanu, saopštili su danas meteorolozi i savjetovali stanovnike karipskih ostrva da se sklone pred dolazećom olujom.

Uragan pete kategorije kreće se prema popularnim odmaralištima Sen Martin i Sen Bartelemi, a francuska meteorološka služba upozorava na talase visine 12 metara i "ekstremno opasne poplave duž obale". 

"`Irma` je uragan čija je jačina bez presedana u Atlantiku", saopštila je služba "Meteo France" i upozorila stanovnike ostrva da ostanu u zatvorenim prostorima, prenio je AP. 

Agencija navodi da će biti velikih poplava u nižim oblastima duž obale i da će najveći udar pretrpjeti gradovi Marigo i Grand Keys na francusko-holandskom ostrvu Sen Martin, kao i Gustavija na francuskom ostrvu Sen Bartelemi. 

Očekuje se da će oluje donijeti kišne padavine od 200 do 400 milimetara. 

"Irma" i dalje jača, a vjetar je dostigao brzinu od 360 kilometara na čas sjeverno od Malih Antila. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.