7.9.2017. 10:42
0
Izrael bombardovao Assadove položaje u Siriji, Damask prijeti reperkusijama
Sirijska armija objavila je da je Izrael raketirao njihove položaje u provinciji Hama, a za koje su SAD ranije tvrdile da su mjesto proizvodnje hemijskog oružja, javlja Reuters.


U saopćenju sirijske armije navodi se da su u zračnom napadu poginule dvije osobe, te da je pričinjena materijalna šteta u blizini grada Masyafa. Zvanični Damask je upozorio na „opasne reperkusije agresije na sigurnost i stabilnost regije“.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu kaže da su  u udarima pogođena postrojenja Centra za nauku i istraživanje, a za koja Sjedinjene Države tvrde da su proizvođači hemijskog naoružanja kojim su gađani civili.

Također, ističu da su u vojnim magacinima u blizini bile smještene rakete zemlja-zemlja te da su postrojenja više puta posjećivali predstavnici Irana i libanskog Hezbollaha. Izraelska vojska je odbila potvrditi napad, ali je poznato od ranije da Izrael napada pošiljke naoružanja koje sirijska vlada šalje libanskom Hezbollahu.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.