9.9.2017. 17:08
0
Nastavlja se genocid nad muslimanima Burme: Dvanaest Rohingya sela spaljeno na sjeverozapadu Mijanmara
Nekoliko sela je izgorilo u subotu u dijelu sjeverzapadnog Mijanmara gdje su se mnogi Rohingya muslimani skrivali od nasilja kojem su izloženi proteklih sedmica, kazala su dva izvora koja prate ovu situaciju.

U petak je spaljeno osam, a u subotu četiri sela u etnički miješanoj regiji Rathedaung, čime su vjerovatno uništena sva muslimanska sela na tom području, rekli su izvori, izvještava Reuters.

- Polako, jedno za drugim, sela se spaljuju. Vjerujem da su Rohingye sada potpuno izbrisane iz Rathedaunga - izjavio je Chris Lewa iz organizacije za praćenje situacije u vezi s Rohingyama pod nazivom Projekat Arakan.

Za sada nije jasno ko je zapalio sela u ovom području Mijanmara.

Nezavisnim novinarima nije dopušten ulazak u to područje, a vlasti Mijanmara tvrde da snage sigurnosti na tom području vrše operacije u cilju zaštite od "ekstremnih terorista".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.