14.9.2017. 21:00
0
SAD ohrabrene mogućnošću da Kurdi odgode referendum o nezavisnosti
Brett McGurk, specijalni predstavnik SAD u koaliciji za borbu protiv terorističke organizacije ISIL rekao je danas da je ohrabren informacijama da bi liderstvo iračkih Kurda moglo prihvatiti plan da se odgodi zakazani referenum o nezavisnosti. Kurdski su čelnici rekli danas da su pristali razmotriti ponuđeni plan.

Nastaviti s referendumom koji je zakazan za 25. septembar bi bilo riskantno za autonomni kurdski region u Iraku, jer nema međunarodne podrške u ovom trenutku - rekao je McGurk.

Delegacija SAD, UN i Velike Britanije sastala se danas s čelnicima iračkih Kurda i ponudila im plan da odgode referendum koji bi mogao izazvati dodatnu nestabilnost i onemogućiti borbu protiv ISIL-a.


(Fena/Admir Oručević)

IrakKurdi
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.