18.9.2017. 21:23
0
U napadu trojice bombaša samoubica u Nigeriji poginulo 12 osoba
Bombaši samoubice su ubili najmanje 12 osoba, a ranili njih 26 u ponedjeljak u sjeveroistočnoj nigerijskoj državi Borno, koja je epicentar pobunjeničkih aktivnosti militanata Boko Harama, kazao je predsjednik lokalne agencije za hitne slučajeve.

- Trojica bombaša samoubica su se uvukla u naselje Mashimari u lokalnoj upravi Konduga - rekao je Ahmed Satomi, predsjednik Državne agencije za upravljanje hitnim slučajevima (SEMA), javlja Reuters.

Ovo područje se nalazi oko 35 kilometara jugoistočno od Maidugurija, glavnog grada ove nigerijske države.

Drugi zvaničnik SEMA-e je rekao da su se bombaši pridružili okupljanju poljoprivrednika u Mashimariju prije nego što su među ljudima aktivirali svoje naprave oko 11.45 sati po lokalnom vremenu.

Nijedna skupina za sada nije preuzela odgovornost za napade.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.