19.9.2017. 22:02
0
Francuska policija preselila migrante iz improviziranog kampa u šumi
Francuska policija okružila je u utorak improvizirani kamp u šumi u blizini Dunkirka, kako bi prisilila na evakuaciju stotine migranata, saopćili su regionalni zvaničnici i jedna humanitarna organizacija.

Iz prefekture regije Nord su kazali da je 240 osoba do sada evakuirano iz kampa i prebačeno u skloništa, te da se operacija nastavlja, javlja AP.

Regionalne novine Nord Littoral izvještavaju da stotine policajaca smještaju migrante u autobuse.

Ove novine navode da je oko 350 migranata živjelo u ovom kampu u regiji Grande-Synthe u okolici Dunkirka.

Migranti, koji su pokušavali da se uvuku u Veliku Bitaniju preko La Manchea, žive u šumi otkad je u aprilu spaljen službeni kamp u kojem je živjelo oko 1.500 migranata.

Ova operacija je počela dan nakon što se načelnik Grand-Synthea sastao u Parizu s ministrom unutrašnjih poslova Gerardom Collombom koji je odbio otvaranje novog kampa.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.