20.9.2017. 10:01
0
Macron se u UN-u suprotstavio Trumpovim stavovima
Francuski predsjednik Emmanuel Macron suprotstavio se stavovima američkog predsjednika Donalda Trumpa u svom obraćanju pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda, javlja AFP.


Macron je branio dogovor sa Iranom o nuklearnom programu govoreći nakon Trumpa tokom zasjedanja, u kojem je čelnik SAD kritizirao isti ugovor.

- Prekidanje tog ugovora bi bilo teška greška, nepoštivanje bi bilo neodgovorno, jer je to dobar sporazum, ključan je za mir – rekao je Macron, dodajući da je to rekao u lice i Trumpu  i iranskom premijeru Hassanu Rouhaniju.

U pogledu Sjeverne Koreje, Macron je također drukčijeg mišljenja od predsjednika SAD koji je zaprijetio „nestankom Sjeverne Koreje“. Francuski predsjednik je iznio pomirljive tonove smatrajući da ima prostora za pregovore. Očekivano je suprotnog stava Macron i u pogledu klimatskog ugovora, a bio je vrlo precizan u vezi s krizom u Mijanmaru koju je nazvao kampanjom etničkog čišćenja, javlja AFP.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.