23.9.2017. 15:27
0
Podrhtavanje tla u blizini poligona za testiranje oružja u Sjevernoj Koreji
Zemljotres jačine 3,4 po Rihteru je detektiran u Sjevernoj Koreji.

Zemljotres se dogodio oko 50 kilometara od mjesta testiranja nuklearnog oružja u pokrajini Sjeverni Hamgyong, javlja BBC.

Prethodni potresi su bili uzrokovani testiranjem oružja.

Kineski seizmolozi smatraju da bi se moglo raditi o eksploziji, ali iz Južne Koreje su kazali da je to mogao biti prirodni potres koji nije uzrokovan nuklearnim testiranjem.

Iz Američkog geološkog zavoda (USGS) zasad ne mogu potvrditi uzrok.

Južnokorejska meteorološka agencija procjenjuje da se ovaj potres dogodio na dubini od 0 kilometara, dok iz USGS-a kažu da je dubina 5 kilometara.

Veličina ovog zemljotresa je manja od potresa koji su se dogodili tokom svih šest nuklearnih testiranja Sjeverne Koreje.

(FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.