25.9.2017. 19:07
0
Sirija: U ruskom raketiranju Idliba najmanje 27 civila izgubilo život
U ruskim zračnim napadima na Idlib, dio Sirije koje kontroliraju uglavnom snage militanata, poginulo je najmanje 27 civila, navelaa je organiacija iz Velike Britanije koja prati stanje u toj državi, prenosi AFP.

Sirijska opservatorija za ljudska prava ističe da je to najveći broj civila koji je poginuo u napadima od kada je Idlib proglašen zonom „deeskalacije“.

- Avioni su gađali nekoliko lokacija, uglavnom sela u oblasti Jisr al-Shughur nedaleko od granice s Turskom, pri čemu je 27 osoba poginulo, od čega desetero djece - izjavio je Rami Abdel Rahman, šef Opservatorije za AFP.

Posljednje dvije sedmice oblast Idliba je meta stalnih zračnih napada ruskih snaga i sirijskog režima.

(FENA/Merima Druškić) 

Sirija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.