25.9.2017. 21:20
1
Je li se Trump uplašio novih prijetnji Sjeverne Koreje: Ne tražimo smjenu režima u Sjevernoj Koreji
Trumpova administracija ne zastupa smjenu režima u Sjevernoj Koreji, javila je američka novinska agencija AP, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika.

Američki predsjednik Donald Trump je ranije izjavio da korejski lider Kim Jong Un “neće još zadugo biti tu.” To je izazvalo reakciju šefa diplomatije Sjeverne Koreje koji je u New Yorku rekao da se radi o „objavi rata Sjevernoj Koreji“, koja smatra da ima pravo oboriti američke avione u međunarodnom zračnom prostoru.

Visoki američki zvaničnik je nakon toga rekao da američka politika nije smjena režima. On je rekao da nije ovlašten govoriti i govorio je pod uvjetom anonimnosti. Rat riječima između SAD i Sjeverne Koreje je eskalirao proteklih dana, pri čemu su razmjenjene i lične uvrede lidera i prijetnje, prenosi AP.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.