26.9.2017. 10:34
0
Više od 57.000 osoba evakuairano na Baliju zbog opasnosti od vulkana
Broj evakuiranih osoba je porastao na više od 57.000 dok traje opasnost da bi vulkan na otoku Baliju mogao eruptirati, kazao je u utorak visoki zvaničnik agencije za upravljanje katastrofama.

Indonezija je podigla stepen upozorenja na najviši nakon što je primijećena seizmička aktivnost vulkana Gunung Agung u okrugu Karang Asem.

- Vulkanske aktivnosti rastu dok se magma sve intenzivnije kreće ka površini - kazao je za agenciju Xinhua Sutopo Purwo Nugroho, glasnogovornik državne agencije za upravljanje katastrofama.

Učestalost dubokih i plitkih vulkanskih podrhtavanja, te tektonskih podrhtavanja se povećala, dodao je.

Predsjednik Joko Widod će u utorak posjetiti raseljene osobe u evakuacijskim centrima, rekao je ovaj zvaničnik.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.