28.9.2017. 20:20
0
Tragedija Rohinja muslimana: Utopilo se 14-oro djece i žena u prevrtanju čamca
Najmanje 14 Rohinja, žena i djece utopilo se danas nakon što je potonuo njihov čamac nedaleko od obale Bangladeša, javlja BBC pozivajući se na policijske izvore.

Preživjeli putnici sa čamca kažu da se plovilo prevrnulo nakon što je udarilo u objekt pod vodom u blizini grada Cox Bazar gdje pristiže najveći broj raseljenih Rohinja koji bježe iz Mijanmara od etničkog čišćenja koje provode vlasti. Na čamcu je bilo 40 osoba.

Samo u posljednjih dva dana više od dvije hiljade Rohinja je stiglo u Bangladeš. Svjedoci kažu da se čamac prevrnuo samo nekoliko metara od obale, ali se većina žena i djece nisu uspjeli spasiti.

- Utopili su se pred našim očima - rekao je kroz suze Mohammad Sohel, prodavač u Cox Bazaru. Među poginulima je devetero djece, naveli su iz policije.

Do sada je više od pola miliona stanovnika Mijanmara, koji pripadaju manjinskom muslimanskom narodu Rohinja, protjerano u Bangladeš u vojnoj operaciji budističke vlasti.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.