29.9.2017. 9:24
0
U potonuću broda poginulo 19 Rohingya izbjeglica, 50 izbjeglica nestalo
Više od 50 Rohingya izbjeglica iz Mijanmara je nestalo, a 19 je poginulo kada se njihov brod prevrnuo, saopćeno je u petak iz policije Bangladeša.

Ove izbjeglice su se utopile u uzburkanom moru u blizini obale Bangladeša u četvrtak naveče, dok se na drugoj strani svijeta, u New Yorku, održavao sastanak Vijeća sigurnosti UN-a na kojem je američka ambasadorica Nikki Haley zahtijevala od zemalja da obustave isporuku oružja Mijanmaru zbog nasilja nad Rohingyama, izvještava Reuters.

Iz Međunarodne organizacije za migracije su kazali da je ovaj brod prevozio oko 130 izbjeglica.

Iz policije Bangladeša je rečeno da je 27 osoba preživjelo, 19 ih je poginulo, a više od 50 je nestalo.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.