1.10.2017. 14:40
0
Španske vlasti: Povrijeđeno devet policajaca i dvojica gardista
Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije je saopćilo da su devet policajaca i dvojica gardista povrijeđeni u pokušaju da spriječe održavanje referenduma o nezavisnosti Katalonije.

Oni ističu da je primljenjena sila proporcionalna i profesionalna. Ranije su katalonske vlasti saopćile da je 38 građana povrijeđeno u sukobima s policijom koja po nalogu suda spriječava glasanje na referendumu.

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je i snimke na kojima se vide maskirane osobe koje gađaju policijske snage kamenjem. S druge strane, objavljeno je nekoliko snimaka policijske brutalnosti prema Kataloncima koji žele da se na referendumu izjasne o tome da li su za otcjepljenje od Španije.

Lokalni mediji u Kataloniji javljaju da je moguća odgoda večerašnje utakmice španske fudbalske lige između Las Palmasa i Barcelone, jer su domaćini u znak protesta protiv referenduma na dresovima postavili špansku zastavu.

(FENA/Merima Druškić) 

Katalonija
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.