1.10.2017. 18:18
0
Pique glasao na referendumu: Zajedno smo nezaustavljivi branioci demokratije
Španski nogometni reprezentativac Gerard Piqué glasao je u nedjelju na referendumu o nezavisnosti Katalonije ne osvrćući se na zabranu ustavnog suda, dan prije nego će se priključiti španskoj reprezentaciji uoči posljednja dvije utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

- Ja sam glasao. Zajedno smo nezaustavljivi branioci demokratije - napisao je Twitteru 30-godišnji nogometaš Barcelone, prenosi agencija Hina. 

Nakon izlaska s biračkog mjesta rekao je: "Ovo je sramota, slike govore same za sebe".

Time je kritizirao operaciju španske policije koja je u nastojanju da uzme biračke kutije povriejdila više ljudi gumenim mecima i palicama. Građani su se okupljali na ulazima u škole te mirnim otporom tijelima onemogućavali policajce da uđu unutra.

Pique će se u ponedjeljak priključiti suigračima u španskoj reprezentaciji u madridskom predgrađu Las Rozas gdje će se pripremati za kvalifikacijske utakmice protiv Albanije i Izraela.

Barcelonin nogometaš je prošle sedmice već podržao referendum preko Twittera što je izazvalo polemike u Španiji. Preko interneta je pokrenuta peticija da ga se izbaci iz reprezentacije. Izbornik Julen Lopetegui stao je u njegovu odbranu te pohvalio njegovo zalaganje kada igra za Španiju.  

Publika u Španiji zviždi Piqeu i kada igra za Barcelonu i kada nastupa za Španiju.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.