3.10.2017. 10:18
0
U Parizu uhapšeno nekoliko osoba nakon pronalaska eksplozivne naprave
Francuski ministar vanjskih poslova Gerard Collomb je potvrdio danas da je policija uhapsila nekoliko osoba, a nakon što je tokom vikenda pronađena eksplozivna naprava u blizini stambene zgrade u Parizu, javlja Reuters. Jedan od uhapšenih je "radikaliziran", rekao je ministar.

Collomb je na lokalnoj radio stanici rekao da je pronalazak eksplozivne naprave u gusto naseljenom distriktu dokaz da se Francuska više nego ikada suočava s rizikom terorističkih napada.

-  Policija vodi istragu, ono što vam mogu reći jeste da je jedan od uhapšenih radikaliziran – rekao je.

Agencije prenosi da su sudski izvori naveli kako je naprava urađena od plinskih boca, a pronađena je kasno u petak.

- Spriječili smo brojne napade od početka godine u kojima bi bilo veliki broj mrtvih. Mi smo još u ratu - rekao je Collomb.

(FENA/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.