4.10.2017. 9:35
0
U ruskom zračnom udaru u Siriji ubijeno 12 zapovjednika Nusra fronta
Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je u srijedu da je u ruskom zračnom udaru u Siriji ubijeno 12 terenskih zapovjednika Nusra fronta i da je teško ranjen vođa grupe.

Zračni udar uslijedio je nakon što je ruska vojna obavještajna služba otkrila vrijeme i mjesto sastanka čelnika Nusra fronta, uključujući i njegovog vođu Abu Mohammada al-Golanija, 3. oktobra, navodi u saopćenju portparol ministarstva odbrane Igor Konašekov.

- Kao rezultat udara, vođa Nusra fronta Abu Mohammad al-Golani zadobio je brojne rane od gelera, i nakon što je izgubio ruku u kritičnom je stanju, sudeći po informacijama nekoliko nezavisnih izvora - izjavio je Konašenkov.

Skupa s pedesetak stražara, ubijeno je 12 terenskih zapovjednika Nusrra fronta, dodao je on, prenosi Reuters. 

 (FENA/Merima Druškić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.