5.10.2017. 12:00
0
Premijerka Velike Britanije, Theresa May, ne razmatra podnošenje ostavke
Britanska premijerka Theresa May ne razmatra podnošenje ostavke, javio je u četvrtak Sky news pozivajući se na njen ured iz Downing Streeta.

- Downing Street: ostavka nije na dnevnom redu - pisalo je na telopu TV mreže.

Portparol premijerke May službeno nije komentirao izvještaj, kao ni portparol vladajuće konzervativne stranke.

Ključni govor premijerke May na godišnjoj konferenciji konzervativaca, koji je imao za cilj obnoviti njen narušeni autoritet, u srijedu je bio isprekidan njenim napadima kašlja, podvalom jednog komičara, pa čak i ispadanjem slova iz slogana na pozornici iza premijerke.

May je morala nekoliko puta prekidati govor zbog napada kašlja kako bi se napila vode, a njen ministar finansija joj je dodao i pastilu.

Govor je također prekinut kada je komičar Simon Brodkin, poznat pod pseudonimom Lee Nelson, dodao May pismo P45, dokument koji uposlenici dobiju kada napuste položaj, izvijestio je Reuters.

Brodkin je kazao da mu je ministar vanjskih poslova Boris Johnson, za kojeg se vjeruje da i sam želi postati premijer, rekao da to učini.

Pri kraju govora premijerke May nekoliko slova je ispalo iz parole stranke koja je stajala na zidu iza nje.

Šezdesetjednogodišnja May dobila je ovacije zbog upornosti da nastavi s govorom unatoč svim "problemima" s kojima se suočila.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.