8.10.2017. 8:06
0
Theresa May želi smijeniti Borisa Johnsona
Britanski premijer Theresa May sugerisala je da bi mogla da izvrši izmjenu na funkciji ministra spoljnih poslova koju trenutno obavlja Boris Johnson.


Britanski dnevnik Sunday times piše da je njoj postavljeno pitanje o njenim planovima za Johnsona, koji joj je iskazao lojalnost ali je na meti optužbi pojedinih saradnika premijera da narušava njen autoritet iznoseći sopstvene vizije izlaska Britanije iz EU. 

"Nikada se nisam krila pred izazovom pa neći ni sad. Ja sam šef Vlade i dio mog posla je da osiguram da uvijek u sastavu imam najbolje ljude i da iskoristim bogatstvo talenata dostupnih u stranci", naglasila je May. 

List ocijenjuje da njena izjava predstavlja signal spremnosti da dovede nove ministre i da otkaže saradnju onima koji joj stvaraju probleme. 

Niko iz kancelarije premijera nije želio da komentariše članak Sunday timesa.

Analitičari podsjećaju da je od raspisivanja vanrednih izbora u junu došlo do erozije autoriteta Therese May jer je izgubila većinu u parlamentu. 

Johnson, koji je jedan od mogućih kandidata za lidera Konzervativne stranke, napisao je prošlog mjeseca članak u kojem je iznio svoje viđenje Brexita samo nekoliko dana nakon što je May održala veliki govor na tu temu.

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.