9.10.2017. 14:25
0
Tuniski brod s migrantima se sudario s mornaričkim brodom, osam osoba smrtno stradalo
Najmanje osmero ljudi se utopilo u ponedjeljak kada se brod koji je prevozio desetke većinom tuniskih migranata sudario s mornaričkim brodom u blizini jugoistočne obale ove zemlje, saopćeno je iz ministarstva odbrane Tunisa.

Prema svjedočenjima preživjelih, na brodu se nalazilo između 70 i 80 ljudi, kazao je glasnogovornik Međunarodne organizacije za migracije (IOM), Flavio Di Giacomo, prenosi Reuters.

On je rekao da se najmanje 20 osoba vodi kao nestalo, a da je oko 40, od kojih su skoro svi Tunižani, spašeno.

Iz ministarstva su naveli da je nakon sudara s brodom tuniske mornarice, koji se dogodio 54 kilometra od obale, pronađeno osam tijela.

Italijanska novinska agencija ANSA je izvijestila da je brod s migrantima potonuo.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.