11.10.2017. 22:50
1
Pobjegli iz zatvora tokom papine posjete
Dvojica zatvorenika koji su bili pozvani da se na ručku sastanu s papom Franjom iskoristili su priliku i pobjegli, prenijeli su danas lokalni mediji.


Dvojica muškaraca, koji su bili zatvoreni u rehabilitacionom centru za zavisnike od droge, bili su među 20 zatvorenika sa kojima je papa trebalo da se sastane 1. oktobra.

Oni su nestali neposredno prije ili poslije ručka i od tada nisu viđeni, navodi se u izvještajima koje lokalne vlasti nisu komentarisale.

Franjo se često sastaje sa zatvorenicima na svojim putovanjima izvan Vatikana, a milost je jedna od tema kojoj poklanja veliku pažnju od kada je izabran za poglavara Katoličke crkve.

(SRNA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.