13.10.2017. 21:30
0
Paul Ryan podržao Trumpov stav prema iranskom nuklearnom sporazumu
Predsjedajući američkog Zastupničkog doma Paul Ryan izjavio je da je iranski nuklearni sporazum, sklopljen tokom Obamine administracije, "fatalno iskrivljen" i da podržava odluku pedsjednika Donalda Trumpa da preispita sporazum koji je potpisalo sedam zemalja.


Republikanac iz Wisconsina kazao je da će slabosti u nuklearnom sporazumu omogućiti Iranu da "nastavi s razvojem nuklearnog oružja pod zaštitom međunarodnog legitimiteta" kada konkretna ograničenja iranskog nuklearnog programa isteknu, nakon određenog vremenskog perioda.

Ryan tvrdi da jednostavno provođenje lošeg sporazuma nije dovoljno.

Trump je objavio da neće "ponovo certificirati" iranski nuklearni sporazum. On tvrdi da Teheran nije ispoštovao "duh" sporazuma i da je učinio "višestruka kršenja" pakta.

Ryan je kazao da će Zastupnički dom sarađivati s Trumpovom administracijom "kako bi se suprotstavio brojnim destabilizirajućim aktivnostima Irana".

Trump je izjavio u govoru u Bijeloj kući da je to "jedna od najgorih i najjednostranijih transakcija u koje su ušle Sjedinjene Države".

Trump navodi da su sankcije ukinute sporazumom dale čelnicima te zemlje "umjetno disanje" u vrijeme kada su bili u finansijskim poroblemima, prenosi AP.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.