14.10.2017. 17:50
0
BiH poslala 15 kamiona sa 350 tona hrane izbjeglicama iz Sirije
Veliki humanitarni konvoj od 15 šlepera s 350 tona hrane namijenjene izbjeglicama iz Sirije danas je otpremljen iz Sarajeva za Tursku.

Krajnje odredište je Hataj na jugoistoku te zemlje, u neposrednoj blizini sirijske granice, u kojem su smještena šatorska naselja izbjeglih, saopćeno je na službenoj web stranici Muftijstva sarajevskog.

Konvoj bi do krajnjeg odredišta, kako je planirano, trebalo da stigne za nekoliko dana. Otpremljeni su prehrambreni artikli - brašno, ulje, tjestenina, džemovi, kao i pelene.

Konvoj je organiziran u okviru humanitarne akcije "BiH za narod Sirije“, koju je pokrenulo Muftijstvo sarajevsko u suradnji s humanitarnom organizacijom Međunarodni forum Emmaus i turskom humanitarnom organizacijim IHH. 

Akciji se pridružilo i Muftijstvo goraždansko sakupivši šleper hrane.

Akcija je simbolično započela s početkom nove 1439. hidžretske godine i za 20 dana je na području Muftiluka sarajevskog sakupljeno 350 tona hrane.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.