15.10.2017. 16:15
0
Uragan Ophelia stiže u Veliku Britaniju već u ponedjeljak
Vlasti u Velikoj Britaniji i Irskoj su upozorile stanovništvo da bi „ostaci“ uragana Ophelia koji dolazi s Atlantika mogli izazvati štete i poremećaje s početkom nove radne sedmice, javlja AP.


Ophelia je uragan druge kategorije sa stalnom brzinom vjetra od oko 170 kilometara. Očekuje se da će oslabiti na nivo oluje prije nego stigne do Britanskog kopna. No, britanski metereolog Luke Miall kaže kako uprkos tome Ophelia će donijeti povremeno vjetar uraganske snage. Irske kolege očekuju da im stignu vjetrovi brzine i do 130 kilometara na sat s jakim kišama i olujnim udarima.

Građani su upozoreni da može doći do prekida isporuke eletrične energije, oštećenja na krovovima i poremećaja u javnom prijevozu i telekomunikacijama. Snažni vjetrovi bi mogli pogoditi i Škotsku, Vels i Eglesku, javlja AP.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.