21.10.2017. 8:37
0
Zastupnički dom SAD-a iduće sedmice razmatra sankcije zbog iranskog raketnog pogona
Američki zastupnički dom iduće sedmice će glasati o novim sankcijama na iranski raketni program i na libansku paramilitarnu skupinu Hezbollah koju podupire Iran, kazali su visokopozicionirani republikanci u ovom domu.

- Odgovornost Kongresa je da sarađuje s izvršnim ogrankom na izradi jasne strategije za zaustavljanje bezobzirnog ponašanja Irana. Hitna akcija Doma u ovom cilju desit će se iduće sedmice kada ćemo glasati o legislativi koja uvodi nove sankcije na Hezbollah i širenje iranskog raketnog programa - kazali su Kevin McCarthy, drugopozicionirani republikanac u zastupničkom domu i Ed Royce, predsjedavajući odbora za vanjske poslove ovog doma, u zajedničkoj izjavi za Reuters.

Između ostalog, zakon o balističkom programu će pooštriti trenutne sankcije tako što će kažnjavati i subjekte s imovinom izvan SAD-a ukoliko se otkrije da podržavaju iranski balistički program.

Zakon o Hezbollahu je usmjeren na saveznike ove šiitske paramilitarne skupine u vladi Libana, te se njime od Trumpove administracije traži da procijeni neto vrijednost imovine libanskih političara.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.